Pastaruoju metu ekologiškas ūkininkavimas ir ekologiniai produktai ypač populiarėja ir tampa ne tik mados reikalu, bet ir sąmoningai suvokiamu kasdienio gyvenimo procesu. Nes niekam dar nepasisekė pralenkti natūralaus produkto maistingumo naudos, sukurtos pačios Motinos Gamtos harmonijoje.
Dauguma gamintojų, norėdami pasiekti būdingą jogurto tirštumą, naudoja pramoninius tirštiklius. Toks gamybos būdas nenaudojamas gaminant ekologiškus jogurtus „Dobilas“. Pagal registruotą, patvirtintą jogurto gamybos būdą, „Dobilo“ kreminis tirštumas, didelis maistingumas pasiekiamas, naudojant ypač puikios kokybės žmogaus organizmo lengvai įsisavinamus pieno baltymus ir rauginimui naudojamą Lactobacillus delbruecki bulgaricus ir Streptococcus thermophilius kultūrų raugą, kurio nauda aprašyta daugelyje mokslinių straipsnių. Ekologiškame jogurte DOBILAS nėra nei krakmolo, nei želatinos.