Žemaitijos pienui - 100 metų
Šiemet AB „Žemaitijos pienas“ švenčia savo šimtmetį, didžiuodamasi ilgametėmis tradicijomis ir inovacijomis, kurios buvo perduodamos iš kartos į kartą. Minėdami šią ypatingą sukaktį, mes pažymime savo įsipareigojimą puoselėti kokybę ir tęsti meistrystę, kuri sujungia praeitį su ateitimi. Šios ypatingos šventės proga, šūkis „Iš kartos į kartą“ simbolizuoja perduodamas vertybes, tradicijas, kurias perimame ir ilgaamžę patirtį, kuria vadovaudamiesi tobulėjame ir augame.
metų
Patirčių, vertybių, tradicijų ir inovacijų, kurias pieninkystės meistrai iš Žemaitijos perduoda iš kartos į kartą - tai, kas svarbiausia žengiant į naują šimtmetį.
Susipažinkite su svarbiais AB "Žemaitijos pienas" įvykiais:
- 2024
- 2024
- 2024
- 2023
- 2023
- 2022
- 2020
- 2019
- 2016
- 2015
- 2013
- 2010
- 2007
- 2006
- 1997
- 1995
- 1993
- 1986
- 1981
- 1967
- 1958
- 1967
- 1958
- 1945
- 1944
- 1928
- 1926
- 1924
Šiais metais pirmą kartą "Džiugiadienis" rengiamas ne tik Lietuvoje, bet ir eksporto rinkose. Šis unikalus renginys skirtas ypatingiems ir profesionaliems sūrio vertintojams, kurie yra kviečiami atrasti legendinį sūrį DŽIUGAS, jo įvairų asortimentą, skirtingus vartojimo būdus. Renginio metu vertintojai susitelkia į sūrio kokybę, lygina skirtingas brandos rūšis ir atskleidžia sūrio panaudojimo galimybes. Džiugiadienis suburia savo srities profesionalus ir kitus kokybei neabijngus svečius, kurie itin vertina aukščiausios kokybės produktus. Tai renginiai, kurie tampa puikia proga pažinti unikalų kietą sūrį DŽIUGAS.
Šiais metais pristatyta išskirtinė naujiena - traškūs, džiovinto sūrio kamuoliukai DŽIUGAS. Šie sūrio kamuoliukai ne tik papildo turimą asortimentą, bet ir suteikia naujas skonio patirtis vartotojams, kurie savo mėgstamiausią skonį gali atsirinkti iš keturių skirtingų skonių. Nuo šiol vartotojai gali mėgautis ne tik tradiciniais DŽIUGAS sūriais, bet ir inovatyvia ir traškia naujove, kuri leis ne tik nustebinti draugus patiekiant užkandžius, bet ir atvers duris į naujas patyrimų keliones ragaujant šiuos kamuoliukus ir derinant juos įvairių patiekalų - sriubų, salotų - gamyboje.
2024 m. itin svarbūs AB "Žematijos pienui" - švenčiamas 100 metų jubiliejus! Prieš šimtmetį prasidėjusi kelionė, kurios metu nuo kuklios pieno perdirbimo gamyklos bendrovė tapo įspūdinga sėkmės istorija, vedusia "Žemaitijos pieną" vienos moderniausių ir pažangiausių pieno perdirbimo įmonių link. Per šiuos metus augta, mokytasi, tobulėta - siekiant aukščiausių kokybės standartų kurti inovatyvūs produktai, gerinti ir modernizuoti procesai, leidžiantys klientams pasiūlyti aukščiausios kokybės produktus. Šie metai skirti pasidžiaugti ne tik įmonės sėkme, bet ir atsidavimu tradicijoms, inovacijoms, rūpesčiu lietuviškos pienininkystės ypatumais ir ateitimi. Tai - laikas, kai galima pažvelgti į praeitį, pasidžiaugti pasiekimais ir su nekantrumu žengti į antrą šimtmetį, kuriame laukia dar daugiau iššūkių ir galimybių.
2023 m. rugsėjį vykdyta akcija Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinkose, kurios metu vartotojai turėjo galimybę laimėti kelionę į Disneilendą bei kitus puikius prizus - paspirtukus, ausines, magiškus produktų rinkinius - magiškoms skonio kelionėms.
Atsižvelgiant į vartotojų poreikius ir siekiant sukurti aukštos kokybės produktus į rinką išleista naujiena - "A2 pienas be laktozės". Tai pienas, kuriame nėra nei laktozės, nei A1 baltymo, dėl šios priežasties vartojant pieną nemalonūs pojūčiai liks praeityje. Išbandykite ir paragaukite!
Pik-Nik sūrio dešrelės žinomos ne tik dėl savo puikaus skonio, bet ir įvairių rekordų. 2022 m. lapkritį, Šilutėje - mieste, kuriame gaminamos Pik-Nik sūrio dešrelės, siekta masiškiausio Pik-Nik valgymo rekordo - susirinko beveik 2000 vaikų, mokytojų, tėvų, kurie vienu metu gardžiavosi Pik-Nik plėšomomis sūrio dešrelėmis. Rekordą užfiksavo Rekordų akademija.
DLG
Šiais metais Europos komisija suteikė AB "Žemaitijos" įmonėje gaminamam sūriui geografinės nuorodos statusą. SGN statusas atpažįstamas ir vertinamas kokybės ženklais - saugoma kilmės vietos nuoroda, saugoma geografinė nuoroda, garantuoto tradicinio gaminio ženklas.
2016 metais birželio 2 dieną iš „The International Taste & Quality Institute“ būstinės Briuselyje atėjo patvirtinimas, kad kietojo sūrio DŽIUGAS „Gourmet“, brandinto 36 mėnesius, skonis ir kokybė šį kartą ivertinti aukščiausiu, Krištolinio skonio apdovanojimu („Crystal Taste award“).
Paskui inovacijas, „Žemaitijos pienas“ dar kartą įrodo savo meistrystę ir pieno produkcijos pasaulyje pristato inovaciją- pirmąjį kefyro kokteilį.
Vokietijos kanclerei Angelai Merkel trečią kartą laimėjus rinkimus, tuo metu buvusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino ją su pergale, įteikdama sūrį „Džiugas“, kuris savo skoniu laimėjo ne tik Lietuvos, bet ir ES gyventojų širdis.
2010 metais liepos 10 dieną Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus ir ponia Alma Adamkienė tapo savotiškais sūrio „Džiugas“ krikštatėviais pasirašę ant jo „krikšto liudijimo“, pažymėdami tris sūrio galvas specialiu spaudu.
2006 m. AB „Žemaitijos pienas“ paskelbė akciją - vaikų piešinių konkursą „Laimingos karvutės pavasaris“. Konkurso rezultatai įkvėpė darbuotojus, todėl 2007 metais buvo pradėta ekologiškų pieno produktų „Dobilas“ gamyba.
„Žemaitijos pieno“ laboratorija tapo pirmąją Lietuvoje, kurią Vokietijos akreditavimo biuras DAkkS akreditavo pagal tarptautinius standartus LST ISO/IEC 17025
„Žemaitijos pienas“ vėl pirmavo ir pirmasis Lietuvoje įdiegė bei pristatė pasaulyje pažangiausią pieno valymo technologiją. Su ja iš pieno išvalomos visos kenksmingos bakterijos ir išsaugomos vertingos piene esančios medžiagos.
Šie metai įmonei buvo gausūs, buvo perdirbta net 30% daugiau pieno, tačiau svarbiausias tų metų įvykis tapo Lietuvos Respublikos Valstybinės veterinarijos tarnybos leidimas „Žemaitijos pienui“ pradėti prekybą į Europos Sąjungos šalis.
Kartu su Nepriklausomybės atkūrimu prasidėjo kardinalių reformų metas. Išsilaisvinus iš Rusijos, susikūrė ir prasiplėtė lietuviško pieno rinka. Prie Telšių sūrių gamyklos prisijungė Plungės ir Laukuvos pieninės ir taip ši įmonė tapo AB „Žemaitijos pienu“.
Įmonėje pasikeitus vadovui prasidėjo inovacijų periodas. Naujos technologijos, puikūs santykiai su ūkininkais ir specialistų ugdymas. Taip pat Lietuvoje pradėti gaminti pirmieji glaistyti varškės sūreliai.
Didėjant gyventojų skaičiui ir dar labiau stiprėjant ūkiams, gamykla dirbo visą parą ir turimo pajėgumo nebeužteko, todėl buvo suprojektuota nauja moderni sūrių gamykla su pilno pakaitalo gamybos cechu. Tuo metu Telšių sūrių gamykla tapo didžiausia Baltijos šalyse.
1967 metais pieninėje pradedamas gaminti legenda tapęs RAMBYNO sūris, kuris ilgainiui tapo mėgstamu ne tik tėvynėje, bet ir tarptautinėse mugėse Danijoje, Zagrebe, Leipcige, Paryžiuje ir Vienoje.
Iš valstiečių ūkių sudaryti kolūkiai ir tarybiniai ūkiai stiprėjo, todėl ir pieninės pajėgumas turėjo neatsilikti. Todėl buvo nuspręsta ją plėsti ir rekonstruoti. Pastatas buvo apmūrytas, o šalia jo buvo pradėtas statyti administracinis pastatas.
1967 metais pieninėje pradedamas gaminti legenda tapęs RAMBYNO sūris, kuris ilgainiui tapo mėgstamu ne tik tėvynėje, bet ir tarptautinėse mugėse Danijoje, Zagrebe, Leipcige, Paryžiuje ir Vienoje.
Iš valstiečių ūkių sudaryti kolūkiai ir tarybiniai ūkiai stiprėjo, todėl ir pieninės pajėgumas turėjo neatsilikti. Todėl buvo nuspręsta ją plėsti ir rekonstruoti. Pastatas buvo apmūrytas, o šalia jo buvo pradėtas statyti administracinis pastatas.
Keičiantis ankstesnėms ūkininkavimo tradicijoms, įmonė keitė pavadinimus ir profilius.
Pirmą kartą pieninė trumpam sustabdė savo veiklą, kad besitraukiantys vokiečiai neišvežtų ar nesugadintų pieninės įrenginių.
Šiais metais „Telšių pieno perdirbimo bendrovė“ tapo Pieno centro nare. Tuo metu nedidelėje plytinėje gamykloje buvo naudojami paprasti įrenginiai, o produktai buvo šaldomi pasitelkiant žiemos metu iš ežero paruoštu ledu, tačiau nors gamykla nebuvo didelė, darbas joje virė ir joje buvo galima perdirbti 5milijonus litrų pieno per metus.
Darbų pradžiai buvo skirta tuo metu įspūdinga 7500 litų suma.
Telšiuose buvo įkurta pieninė, kurios steigimu rūpinosi „Artojo“ klubas.
Žemaitijos pienas skelbia: 100 metų - 100 dovanų!
Rugsėjo 15 d. - spalio 15 d. pirkdami bet kuriuos 3 Žemaitijos pieno produktus, registruodami pirkimo kvitą puslapyje www.zpienas100.lt dalyvaukite loterijoje, kurioje galite laimėti įvairius prizus. Jūsų laukia net 100 prizų, kurie akimirkas, praleistas su artimaisiais, padarys ypatingomis - dovanų kuponai apsilankymams Džiugo namuose, pieno ir ledų kokteilių plaktuvai, sūrio fondiu, Žemaitijos pieno suvenyrų rinkiniai, Žemaitijos pieno produktų rinkiniai bei pagrindinis prizas - Automobilis TOYOTA YARIS CROSS!
Švęsdami 100 metų sėkmės, pristatome šimtmečio komunikaciją, kuri pabrėžia tradicijų, meistrystės ir inovacijų svarbą.
Kuriame ryšį tarp praeities ir dabarties per vartotojų kasdienybę, kurioje mūsų produktai nuolat lydėjo šeimas. Įkvėpti šios istorijos, sukūrėme vaizdo klipą, kuris atspindi mūsų įsipareigojimą gaminti kokybiškus produktus, atliepiančius kiekvienos kartos poreikius. Jūsų pasitikėjimas ir meilė yra mūsų įkvėpimas kurti ateitį.
Minint šimtmetį dalyvavome Vilniuje vykusiame Šaltibarščių festivalyje. Čia renginio svečiai turėjo galimybę aplankyti Žemaitijos pieno stotelę, paragauti ir įvertinti atsinaujinusius kefyro kokteilius - dalindamiesi gera emocija ir atradimais, lankytojai balsavo ir rinko gardžiausią vasaros skonį. Festivalio metu gaiviausiu ir gardžiausiu skoniu išrinktas ŽEMAITIJOS kefyro kokteilis su mangais.
Jau šimtą metų gyvuodami ir perimdami gerąsias patirtis, tradicijas bei vertybes, keliaujančias iš kartos į kartą, su pasididžiavimu žvelgiame į ateitį, pasiruošę kurti dar geresnius produktus ir naujas sėkmės istorijas.