Žemaitijos ilgaamžės tradicijos
„Žemaitijos ilgaamžės tradicijos“ – vienas pirmųjų „Žemaitijos pieno“ prekės ženklų, iš kurio išaugo gausi ir vis auganti „Žemaitijos Pieno“ produktų šeima. Jeigu bandytume nupiešti „Žemaitijos Pieno“ giminės medį, „Žemaitijos ilgaamžės tradicijos“ būtų tvirtos jo šaknys, pradėjusios istoriją, kuri jau trunka ištisą šimtmetį.
Didelė „Žemaitijos“ asortimento dalis – rauginti produktai, kurie yra itin naudingi žmogaus sveikatai ir užtikrina optimalų organizmo mikrobiomos funkcionavimą. „Žemaitijos“ rūgpienis, perlinės konsistencijos varškė, desertinė varškė, kefyras, kefyro gėrimai, kefyro desertai, grietinė bei kastinys – tai naudingosiomis bakterijomis ir baltymais prisotinti ir puikiu skoniu vartotojus džiuginantys produktai, kuriuose susivienija tradiciniai pieno produktų gamybos metodai bei naujos ir šiuolaikiškos prieigos prie to, ką taip gerai pažinojo ir vertino mūsų protėviai.
Tarp „Žemaitijos ilgaamžių tradicijų“ inovacijų – trijų skonių kefyro kokteliai bei pirmasis liesas (vos 0,5% riebumo) kefyras Lietuvoje. Taip pat ir A2 pienas be laktozės bei A1 baltymo. Tai – pirmasis tokio tipo pienas Baltijos šalyse, leidžiantis pienu mėgautis žmonėms, kurie anksčiau to daryti negalėjo. Negana to, „Žemaitijos Pienas“ yra viena pirmųjų įmonių Lietuvoje, ėmusių naudoti „Bactocatch“ technologiją, kuri leidžia išvalyti pieną, tačiau palikti jame visas naudingąsias medžiagas.
Tuo tarpu tradicinių ir itin lietuvių ir ypač žemaičių širdžiai artimų gaminių plotmėje žiba „Žemaitijos“ kastinys su saugoma geografine nuoroda. Šis kastinys yra įtrauktas į kulinarinio paveldo fondą, jis pelnė Lietuvos metų prekės ir AgroBalt apdovanojimus.