Naujienos
DŽIUGIADIENIS - 2019
2019-05-07

DŽIUGIADIENIS - 2019

Neatsitiktinai DŽIUGIADIENIS švenčiamas kiekvienų metų gegužės pirmąjį penktadienį, nes tai susiję su karvių ganiavos laikotarpiu ir sūrio DŽIUGAS gamybos pradžia - ilgo brandinimo DŽIUGO sūris gaminamas tik  iš laisvai besiganančių nuo gegužės iki spalio mėnesio pabaigos karvių pieno. Šiais metais ypač su nekantrumu laukta DŽIUGIADIENIO, nes į jį atvyko daugiausiai per visą švenčių rengimo istoriją garbių svečių iš užsienio šalių. Tai lėmė ir sūrio DŽIUGAS sertifikavimo komisijos  solidumą, suvienijusios įvairių sričių autoritetingus atstovus. Šioje komisijoje dalyvavo: Urszula Wszelaka, „Poradnik Handlowca“ redaktorė (Lenkija), Roman Shuta, Kraina Serow (Gourme tinklas) savininkas(Lenkija), Milena Kaszuba-Janus, „NowoŪci Gastronomiczne“ redaktorė, „Sweets&Coffee“ redaktorė (Lenkija), Rafaų Wojciechowski  ds. Produktėw specialistas (Lenkija), Camille Harel iš maisto žurnalo LSA (Prancūzija), Ralf Walter Bender, B&L MedienGesellschaft mbH & Co. KG redaktorius (Vokietija), Burkhard Richard Endemann Kase Theke  redaktorius (Vokietija), Rajmund Hoffer Gourmet parduotuvės savininkas (Vengrija), Beatrix Hoffer-Szabo, Gourmet parduotuvės savininko žmona (Vengrija), Marek Sznajdrowski prekybos tinklo atstovas (Didžioji  Britanija), Ruslan Zeynalov, Gourmet tinklo savininkas  (Azerbaidžanas), (Dilara Zeynalova), Gourmet tinklo savininko žmona (Azerbaidžanas). Prie jų prisijungė garbus svečias - JE Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas.

DŽIUGIADIENIS - tai vieša sūrio DŽIUGAS vertinimo ir sertifikavimo diena, kuri dar kartą įrodo, kad DŽIUGO sūris, pelnęs net 54 tarptautinius apdovanojimus, atviras nepriklausomiems įvairių šalių ir profesinių sričių specialistams, turintiems skirtingas patirtis ir galintiems objektyviai vertinti prestižiškiausią įmonės produktą.

Svečiai buvo sužavėti mitologinio Telšių miesto įkūrėjo milžino Džiugo legenda apie jo stiprią meilę savo išrinktajai Austelei ir apie galiūno išminties ir rankų įspūdingiausią kūrinį - sūrį DŽIUGAS, kurio odisėja nuo Žemaitijos kalvų sklinda per visą pasaulį. Tą pajuto ir garbūs užsienio svečiai, išsivežę į savo šalis dalelę Lietuvos ir Žemaitijos, kurios sostinėje gaminamas legendinis sūris DŽIUGAS. O svarbiausia, kad jie parvykę skleidžia gerą žinią apie darbščius žemaičių sūrininkus ir jiems surengtoje ekskursijoje pamatytą unikalų Telšių miestą su įspūdingais kultūriniais bei istoriniais objektais. Įmonės kolektyvas didžiuojasi kietojo sūrio DŽIUGAS gamintojais, kurie savo produktais garsina Lietuvą visame pasaulyje ir parodo nors dalelę savo šalies istorijos, atskleisdami gilias „Žemaitijos pieno“ produktų gamybos tradicijas, besitęsiančias arti šimtmečio - nuo 1924 metų.