Jon-Chedar
Atraskite „Jon Chedar“ – neprilygstamus čederio gabaliukus, sukurtus „Žemaitijos Pieno“ meistrų ir eksperto John Ludy bendradarbiavimu. Šie kalciu ir baltymais praturtinti vegetariški užkandžiai be konservantų puikiai tinka kelionėms, vakarėliams ar jaukiems vakarams. Mėgaukitės BBQ, tzatziki su čili pipirais arba kajeno pipirais, česnaku ir kadagio uogomis skonių įvairove.
„Jon Chedar“ – čederio gabaliukai, priversiantys skonio receptorius šokti. Šis naujos kartos užkandis – „Žemaitijos Pieno“ meistrų ir „APITCA“ (The American Producers of Italian Type Cheese Association) prezidento John Ludy (JAV) bendradarbiavimo vaisius. Neprilygstamas sūrio ekspertas John Ludy sūrininkystės pradmenis perėmė iš savo tėvo ir pašventė visą gyvenimą sūrių kūrybai. Siekiant pagerbti šio meistro įnašą į naująjį užkandį, jis ir buvo pavadintas „Jon Chedar“.
Šie sūrio gabaliukai gaminami naudojant žemą antrojo pašildymo temperatūrą ir labai aktyvų pienarūgštį rūgimą, vadinamą čederizaciją. Proceso metu didelis pieno rūgšties kiekis iš sūrio masės atskiria kalcį, todėl pasikeičia masės struktūra: sūrio masė tampa kompaktiška ir vienalytė. Čederizuoti sūrio gabalai yra supjaustomi specialiu įrenginiu ir taip gaunami netaisyklingos formos čederio gabaliukai, kurie tuomet pagardinami kruopščiai atrinktais prieskoniais, kurie ne užgožia, o dar labiau atskleidžia čederio aromatą. „Jon Chedar“ gabaliukai ne tik labai skanūs, tačiau ir naudingi – juose gausu kalcio ir baltymų, jie tinkami vegetarams, o sudėtyje neturi konservantų. Šiuo metu „Jon Chedar“ kolekcijoje yra trijų rūšių čederio užkandžiai: BBQ skonio; tzatziki ir čili skonio bei su kajeno pipirais, česnaku ir kadagio uogomis.
„Jon Chedar“ – svajonių užkandis ieškantiems kažko gardaus kelionėms, vakarėliams ar tiesiog jaukiam vakarui su mėgstamu filmu ar serialu.