Apie mus

ŽEMAITIJOS PIENAS – viena didžiausių pieno perdirbimo įmonių Lietuvoje, įkurta 1924 metais Telšiuose. Mūsų aukštos kokybės produkcija vertinama tiek Lietuvoje, tiek eksporto rinkose, puoselėjant ilgametes tradicijas ir inovacijas.

Misija

Kurdami skanius ir unikalius produktus, numatyti vartotojų ateities poreikius šiandien. Atstovauti Žemaitijos krašto kultūrą pasaulyje. Būti patraukliais darbuotojams, visuomenei ir aplinkai. 

Vizija

Nepaliaujamai kurti pridėtinę vertę Pirkėjui ir Įmonei, išsaugant esamus Klientus ir pritraukiant naujus, užtikrinant aukščiausio lygio produktų kokybę nuo lauko iki lentynos.

Bėgant metams ir konsultuojantis su geriausiomis Europos ir JAV firmomis, didžiausią dėmesį skiriant naujoms technologijoms diegti, naudojant pažangiausią pasaulyje membraninę pieno valymo technologiją „Bactocatch“, išsiplėtė gaminamų produktų įvairovė, pagerėjo jų kokybė. 1995 metais Lietuvos Respublikos Valstybinė veterinarijos tarnyba, patikrinusi ŽEMAITIJOS PIENĄ, nustatė, kad įmonė atitinka veterinarijos reikalavimus ir 1995 07 20 įsakymu Nr.4-104 „Dėl veterinarinės priežiūros numerių suteikimo“ suteikė valstybinės veterinarijos priežiūros numerį LT 78-01 P.

2009 metų viduryje bendrovei buvo suteikti ISO 9001 kokybės vadybos ir ISO 22000 maisto saugos sistemų sertifikatai. Juos gavo ir įmonių grupei priklausančios bendrovės „Klaipėdos pienas“ ir „Šilutės Rambynas“.

Įmonė pagal įdiegtą savikontrolės sistemą griežtai kontroliuoja žaliavą, gamybos procesus ir atlieka galutinio produkto laboratorinius tyrimus. Kasdieniai tyrimai atliekami Nepriklausomų tyrimų laboratorijoje, kuri 2006 metais pirmoji maisto pramonės laboratorija Lietuvoje akredituota Vokietijos akreditavimo biuro DAkkS pagal tarptautinius standartus LST ISO/IEC 17025. 2011-aisiais laboratorija sėkmingai perakredituota.

Pagrindiniai uždaviniai

Užtikrinti gaminių kokybę ir saugą. Siekiame atitikti visus įmonei taikomus teisės aktus, norminius dokumentus bei suinteresuotų pusių reikalavimus, kad mūsų gaminiai būtų aukščiausios kokybės ir saugūs vartoti.

Tausoti aplinką. Mažiname medžiagų ir energijos sąnaudas visuose gamybos etapuose, siekdami tausoti aplinką ir prisidėti prie tvarios plėtros.

Garantuoti maisto saugą. Užtikriname maisto saugą visoje tiekimo grandinėje nuo žaliavos priėmimo iki galutinio pateikimo vartotojams, kad mūsų produktai būtų saugūs ir kokybiški.

Laiku aprūpinti vartotojus ir klientus visaverčiais, kokybiškais ir saugiais maisto produktais.

Nuolat tobulinti gamybą ir produkciją. Investuojame į gamybos technologijų ir produkcijos tobulinimą, kad galėtume pasiūlyti inovatyvius ir kokybiškus produktus.

Darbuotojų gerovė ir profesinis tobulėjimas. Skatiname darbuotojų profesinį tobulėjimą ir rūpinamės jų gerove, kad mūsų komanda būtų motyvuota ir kompetentinga.

Inovacijos ir lyderystė rinkoje. Siekiame būti rinkos lyderiais, nuolat investuodami į inovacijas ir ieškodami naujų sprendimų, kad galėtume pasiūlyti geriausius produktus mūsų klientams.

Per daugelį metų sukaupta patirtis ir unikalios receptūros leidžia vartotojams pateikti platų, puikiu skoniu ir aukšta kokybe pasižyminčių produktų asortimentą. Šiandien įmonė gamina daugiau nei 200 vartotojų jau pamėgtų produktų - nuo ekologiškos produkcijos DOBILAS, iki unikalaus, legendomis apipinto, kietojo sūrio DŽIUGAS. Atsižvelgiant į vartotojų poreikius nuolat tobulinamas produkcijos asortimentas. Prekės ženklo "Magija" produktai nuo pat jų atsiradimo pelnė vartotojų pasitikėjimą ir stulbinantį populiarumą - šiandien "Magija" asortimentą sudaro klasikinė, pienišku šokoladu aplietų surelių linija, taip pat ir inovatyvi, baltymais ir kolagenu praturtintų sūrelių linija "PROTEIN M". 

Pirkėjai pamėgo ir fermentinius, lydytus sūrius, plėšomas sūrio dešreles, kurių žinomumas didinamas ne tik dėl jų ypatingo skonio, bet ir nuotaikingų renginių ir rekordų - nuo 2011 metų Baltijos šalyse pradėtas rengti Pik-Nik Pasiplėšom čempionatas kuriame kas met rungiasi vikriausi Pik-Nik plėšytojai. "Pik-Nik" vardas garsinamas ir įvairiais rekordais - siekta pagaminti ilgiausia sūrio dešrelę: 2011 m. pagaminta 384,92 metrų ilgio sūrio dešrelė, o 2022 m. rekordas pagerintas - pagaminta 699,56 metrų ilgio sūrio dešrelė. 2022 m. taip pat vykdytas masiškiausio "Pik-nik" sūrio dešrelių valgymo rekordas - vienu metu "Pik-Nik" sūrio dešreles valgė daugiau nei tūkstantis vaikų! 

Džiugas“ - išskirtinis kietasis sūris, gaminamas pagal senas tradicijas ir ilgametę patirtį. Jo intensyvus skonis ir unikalus aromatas pelnė daugiau nei 90 tarptautinių apdovanojimų. Tai aukščiausios kokybės produktas, vertinamas gurmanų ir mėgstamas sūrio entuziastų visame pasaulyje.

Įmonės tituluočiausias gaminys

Kietasis sūris DŽIUGAS - pelnęs net 90 tarptautinių apdovanojimų, bylojančių apie šio legendinio sūrio nepriekaištingai įvertintą skonį bei aukštą kokybę. Kietasis sūris DŽIUGAS turi ne tik saugomą geografinę nuorodą, kuri patvirtina, kad sūris gali būti gaminamas būtent čia, įmonėje "Žemaitijos pienas", bet ir yra įvertintas SUPERIOR Taste Award, DLG, Anuga ir kitais svarbiais ir skonio gurmanų vertinamais apdovanojimais.

Puoselėjamas ir mūsų šalies kulinarinis paveldas

Įmonė didžiuojasi prisidėdama prie Lietuvos kulinarinio paveldo išsaugojimo ir puoselėjimo. Gamybos procese remiamasi giliomis pienininkystės tradicijomis, kurios perduodamos iš kartos į kartą. Derinant senovinius metodus su moderniomis technologijomis, užtikrinama, kad tradiciniai produktai išlaikytų autentiškumą, o jų kokybė atitiktų šiuolaikinius standartus.

Vienas ypatingų produktų – kastinys, kuris yra pripažintas ir saugomas Lietuvos kulinarinio paveldo fondo. Šis tradicinis gaminys atspindi senovinius receptus bei autentiškas gamybos subtilybes, išlaikomas iki šių dienų. Gamyboje naudojamos tik natūralios ir šviežios žaliavos, užtikrinančios aukštą produkto maistinę vertę ir išskirtinį skonį.

Bendrovės tikslas – kurti produktus, kurie ne tik tenkintų skonio poreikius, bet ir atgaivintų turtingą Lietuvos kulinarinį paveldą.

Šiuo metu bendrovėje dirba
Daugiau nei 1200 profesionalių ir kūrybingų darbuotojų, kurių atsidavimas, entuziazmas ir patirtis yra pagrindinis įmonės variklis, padedantis siekti ambicingų tikslų. Kokybė ir nepriekaištingas darbas tapo tvirta „Žemaitijos pieno“ vizitine kortele, liudijančia apie patikimumą ir solidumą.
Bendrovėje gaminami gaminiai ne tik tvirtai įsitvirtina šalies rinkoje, bet ir garsina Žemaitijos kraštą bei Lietuvą tarptautinėje arenoje.irba daugiau kaip 1200 profesionalių ir kūrybingų darbuotojų, kurių indėlis, optimizmas ir išmintis leidžia įmonei siekti ambicingų tikslų.
Nepriekaištingas darbas yra bendrovės vizitinė kortelė, liudijanti apie „Žemaitijos pieno“ patikimumą ir solidumą. Mūsų gaminiai ne tik įsitvirtina šalies rinkoje, bet ir garsina Žemaitijos kraštą bei Lietuvą pasaulyje.
 
Džiugiadienis eksporto šalyse
Lietuvoje ir eksporto šalyse

Šiais metais pirmą kartą "Džiugiadienis" rengiamas ne tik Lietuvoje, bet ir eksporto rinkose. Šis unikalus renginys skirtas ypatingiems ir profesionaliems sūrio vertintojams, kurie yra kviečiami atrasti legendinį sūrį DŽIUGAS, jo įvairų asortimentą, skirtingus vartojimo būdus. Renginio metu vertintojai susitelkia į sūrio kokybę, lygina skirtingas brandos rūšis ir atskleidžia sūrio panaudojimo galimybes. Džiugiadienis suburia savo srities profesionalus ir kitus kokybei neabijngus svečius, kurie itin vertina aukščiausios kokybės produktus. Tai renginiai, kurie tampa puikia proga pažinti unikalų kietą sūrį DŽIUGAS.

Traški naujiena -
DŽIUGAS džiovinto sūrio kamuoliukai!
  • Šiais metais pristatyta išskirtinė naujiena - traškūs, džiovinto sūrio kamuoliukai DŽIUGAS. Šie sūrio kamuoliukai ne tik papildo turimą asortimentą, bet ir suteikia naujas skonio patirtis vartotojams, kurie savo mėgstamiausią skonį gali atsirinkti iš keturių skirtingų skonių.
  • Nuo šiol vartotojai gali mėgautis ne tik tradiciniais DŽIUGAS sūriais, bet ir inovatyvia ir traškia naujove, kuri leis ne tik nustebinti draugus patiekiant užkandžius, bet ir atvers duris į naujas patyrimų keliones ragaujant šiuos kamuoliukus ir derinant juos įvairių patiekalų - sriubų, salotų - gamyboje.
A2 pienas -
pirmasis Baltijos šalyse

2023 m. gegužę išleistas inovatyvus produktas - pirmasis Baltijos šalyse pienas be laktozės ir A1 baltymo -"A2 pienas be laktozės", kuris yra ypatingas tuo, jog jame nėra A1 baltymo, sukeliančio nemalonius, panašius į laktozės netoleravimo, pojūčius. Nuo šiol pienas ir vėl "draugiškas" visiems!

Masiškiausio PIK NIK plėšomų sūrio dešrelių valgymo rekordas
plėšomų sūrio dešrelių valgymo rekordas

Pik-Nik sūrio dešrelės žinomos ne tik dėl savo puikaus skonio, bet ir įvairių rekordų.

2022 m. lapkritį, Šilutėje - mieste, kuriame gaminamos Pik-Nik sūrio dešrelės, siekta masiškiausio Pik-Nik valgymo rekordo - susirinko beveik 2000 vaikų, mokytojų, tėvų, kurie vienu metu gardžiavosi Pik-Nik plėšomomis sūrio dešrelėmis. Rekordą užfiksavo Rekordų akademija.

Sūriui "Džiugas"
suteikta saugoma geografinė nuoroda
  • Šiais metais Europos komisija suteikė AB "Žemaitijos" įmonėje gaminamam sūriui geografinės nuorodos statusą.
  • SGN statusas atpažįstamas ir vertinamas kokybės ženklais - saugoma kilmės vietos nuoroda, saugoma geografinė nuoroda, garantuoto tradicinio gaminio ženklas.
DŽIUGAS -
Metų prekės ženklas

„Metų prekės ženklas 2018“ konkurse gautas aukščiausias ilgo ir nuoseklaus darbo įvertinimas. Už itin aukštą išskirtinumo, ir pasitenkinimo rodiklį, ir puikų rekomendavimo indeksą DŽIUGAS pripažintas geriausiu metų prekės ženklu Lietuvoje.

ŽEMAITIJOS
pIrmasis kefyro kokteilis

Paskui inovacijas, „Žemaitijos pienas“ dar kartą įrodo savo meistrystę ir pieno produkcijos pasaulyje pristato inovaciją - pirmąjį kefyro kokteilį.

Sūris „Džiugas“
dovanų Vokietijos kanclerei

Vokietijos kanclerei Angelai Merkel trečią kartą laimėjus rinkimus, tuo metu buvusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino ją su pergale, įteikdama sūrį „Džiugas“, kuris savo skoniu laimėjo ne tik Lietuvos, bet ir ES gyventojų širdis.

Sūrio DŽIUGAS
krikštas

Žemaičiai vaiko krikštynų proga žymėdavo sūrio galvą, kuri vėliau būdavo brandinama 3-4 metus. Tai simbolizavo pirmuosius vaiko metus, kai jam reikia ypatingai daug meilės ir priežiūros. 2010 metų liepos 10 dieną Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus ir ponia Alma Adamkienė tapo savotiškais sūrio „Džiugas“ krikštatėviais – pasirašė ant jo „krikšto liudijimo", pažymėdami tris sūrio galvas specialiu spaudu.

"Dobilas" -
Nuo piešinių konkurso iki ekologiškų pieno produktų linijos

2006 m. AB „Žemaitijos pienas“ paskelbė akciją - vaikų piešinių konkursą „Laimingos karvutės pavasaris“. Konkurso rezultatai įkvėpė darbuotojus, todėl 2007 metais buvo pradėta ekologiškų pieno produktų „Dobilas“ gamyba.

Dakks akreditacija.

Lietuvai tapus Europos sąjungos nare, „Žemaitijos pienui" laikotarpis nuo 2004 metų tapo naujos strategijos etapu. Ir jau po dviejų metų „Žemaitijos pieno“ laboratorija tapo pirmąja Lietuvoje, kurią Vokietijos akreditavimo biuras DAkkS akreditavo pagal tarptautinius standartus LST ISO/IEC 17025.

BACTOCATCH
technologijos įdiegimas

„Žemaitijos pienas“ vėl pirmavo ir pirmasis Lietuvoje įdiegė bei pristatė pasaulyje pažangiausią pieno valymo technologiją.

Su ja iš pieno išvalomos visos kenksmingos bakterijos ir išsaugomos vertingos piene esančios medžiagos.

Kelias į ES

Šie metai įmonei buvo gausūs, buvo perdirbta net 30% daugiau pieno, tačiau svarbiausias tų metų įvykis tapo Lietuvos Respublikos Valstybinės veterinarijos tarnybos leidimas „Žemaitijos pienui“ pradėti prekybą į Europos Sąjungos šalis.

Privatizacija

Kartu su Nepriklausomybės atkūrimu prasidėjo kardinalių reformų metas. Išsilaisvinus iš Rusijos, susikūrė ir prasiplėtė lietuviško pieno rinka. Prie Telšių sūrių gamyklos prisijungė Plungės ir Laukuvos pieninės ir taip ši įmonė tapo AB „Žemaitijos pienu“.

1986

Įmonėje pasikeitus vadovui prasidėjo inovacijų periodas. Naujos technologijos, puikūs santykiai su ūkininkais ir specialistų ugdymas. Taip pat Lietuvoje pradėti gaminti pirmieji glaistyti varškės sūreliai.

Naujoji Telšių sūrių gamykla

Didėjant gyventojų skaičiui ir dar labiau stiprėjant ūkiams, gamykla dirbo visą parą ir turimo pajėgumo nebeužteko, todėl buvo suprojektuota nauja moderni sūrių gamykla su pilno pakaitalo gamybos cechu. Tuo metu Telšių sūrių gamykla tapo didžiausia Baltijos šalyse.

RAMBYNO
sūrių gamybos pradžia

1967 metais pieninėje pradedamas gaminti legenda tapęs RAMBYNO sūris, kuris ilgainiui tapo mėgstamu ne tik tėvynėje, bet ir tarptautinėse mugėse Danijoje, Zagrebe, Leipcige, Paryžiuje ir Vienoje.

Moderni pieninė

Iš valstiečių ūkių sudaryti kolūkiai ir tarybiniai ūkiai stiprėjo, todėl ir pieninės pajėgumas turėjo neatsilikti. Todėl buvo nuspręsta ją plėsti ir rekonstruoti. Pastatas buvo apmūrytas, o šalia jo buvo pradėtas statyti administracinis pastatas.

Keičiamas pavadinimas

Keičiantis ankstesnėms ūkininkavimo tradicijoms, įmonė keitė pavadinimus ir profilius.

Operacija
„Pieninė“

Pirmą kartą pieninė trumpam sustabdė savo veiklą, kad besitraukiantys vokiečiai neišvežtų ar nesugadintų pieninės įrenginių.

Pradedama aktyvesnė veikla

Šiais metais „Telšių pieno perdirbimo bendrovė“ tapo Pieno centro nare. Tuo metu nedidelėje plytinėje gamykloje buvo naudojami paprasti įrenginiai, o produktai buvo šaldomi pasitelkiant žiemos metu iš ežero paruoštu ledu, tačiau nors gamykla nebuvo didelė, darbas joje virė ir joje buvo galima perdirbti 5milijonus litrų pieno per metus.

Veiklos pradžia

Telšiuose buvo įkurta pieninė, kurios steigimu rūpinosi „Artojo“ klubas.

AB „Žemaitijos pienas“ savo gaminamais produktais jau daugiau kaip 20 metų remia Kaltinėnų senelių globos ir slaugos namus bei yra daugelio socialinių akcijų iniciatorius. Įmonė taip pat rūpinasi mažaisiais vartotojais – Telšių rajono antrokėliai noriai dalyvauja organizuojamoje akcijoje „Telšiuose antrą klasę baigi – plaukti moki“, kurios sumanytoja ir rėmėja yra AB „Žemaitijos pienas“. Be to, įmonė palaiko ir remia ne tik Telšių kultūrinius renginius, bet ir sporto čempionatus bei kitus renginius Telšiuose ir Lietuvoje, todėl bendrovės vardas tariamas daugelyje rajono ir šalies renginių.