Receptai
Bulvių, morkų ir kietojo sūrio virtinukai
Pagrindiniai patiekalai

Bulvių, morkų ir kietojo sūrio virtinukai

  • Pagaminimas: 60
  • Sudėtingumas:
  • Porcijos užteks:

Paruošimas

Išvirkite bulves ir morkas su lupenomis. Nusunkite ir trumpam pastatykite puodą atgal ant ugnies, kad nugaruotų likusi drėgmė. Bulves nulupkite ir gerai sutrinkite. Nuluptas morkas taip pat gerai sutrinkite ir sudėję į drobinės medžiagos gabalėlį gerai nusunkite jose likusią drėgmę. Puode sumaišykite bulves, morkas ir kiaušinį. Dalimis įminkykite miltus ir krakmolą. Ant miltais pabarstyto paviršiaus formuokite 1 cm storio juostas ir supjaustykite 1 cm ilgio gabalėliais. Sudėkite virtinukus į verdantį pasūdytą vandenį. Virtinukai bus išvirę, kuomet pakils į viršų. Tuomet nusunkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite virtinukus. Apkepkite iš visų pusių, kol įgaus gražų auksinį atspalvį. Patiekite lėkštėje apibarstę kietojo sūrio miltais, šviežiai maltais juodaisiais pipirais.